Support Casper

L’aimé is een initiatief van Cloé Kersten.
Wanneer zij in juli 2016 geconfronteerd wordt met alvleesklierkanker worden er door haar naaste omgeving honderden kaarsjes voor haar aangestoken.
Een gebaar van hoop en steun, dat haar inspireerde tot het creëren van kaarsen voor speciale momenten.

Met Casper van Eijck, de arts die een belangrijke rol speelde in haar herstel, komt er wat licht in de donkere situatie.
Iemand die ze omschrijft als buitengewoon professioneel, nononsense, en bovendien een gepassioneerd persoon met een hoger doel:
een effectieve behandeling vinden tegen alvleesklierkanker. Gelukkig voor Cloé blijkt het om een neuro-endocriene tumor te gaan en wordt deze operatief verwijderd.
Dit was het moment dat ze besloot om licht te schijnen op Casper’s bijzondere werk en toewijding.

Om bij te dragen aan de strijd tegen alvleesklierkanker zal 15,00 euro van de “Support Casper” kaars afgedragen worden aan de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker.

 

Jaarlijks wordt er in Nederland bij tenminste 3.000 mensen de diagnose alvleesklierkanker gesteld. In de afgelopen jaren zag Prof. dr. Casper van Eijck, specialist alvleesklierkanker van het Erasmus MC, geen verbetering voor de patiënten. In 2015 is Support Casper, de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, in het leven geroepen om mensen bewust te maken van deze ernstige vormer proberen alvleesklierkanker effectief te behandelen.

Voor het onderzoek stelde Prof. dr. Van Eijck een multidisciplinair team (OVIT) samen, waar o.a. virologen, moleculair biologen, immunologen en neurochirurgen deel van uitmaken. Het team werkt met man en macht aan een antwoord tegen de verwoestende werking van alvleesklierkanker en richt zich hierbij op de ‘oncolytische viro-immunotherapie’. 

Op korte termijn wordt de virusproductiefaciliteit, een zogenaamde Clean Room, in het Erasmus MC gebouwd, waarna gestart kan worden met de daadwerkelijke productie van verschillende, eigen, virussen. Essentieel om het onderzoek op geheel eigen wijze en naar eigen inzicht voort te kunnen blijven zetten. Hiervoor is veel geld nodig. 

www.supportcasper.nl